Legújabb cikkeim

Izgalmas jogi esetek
MÉGIS VAN REMÉNY
2016. február 17. szerda, 00:00

MÉGIS VAN REMÉNY: A KÚRIA HELYT ADOTT FELÜLVIZSGÁLATI KÉRELMEMNEK, ÍGY ÚJRAINDUL A KÉT KÖZÉRDEKŰ KERESET (AZ OTP ÉS AZ UNICREDIT ELLEN) A DEVIZA-ELSZÁMOLÁSÚ PEREKBEN

Bővebben...
 
JOGERŐS LETT AZ ÍTÉLET: TÖRVÉNYTELEN A RENDŐRSÉG BILINCSELÉSI GYAKORLATA
2013. május 09. csütörtök, 00:00

Ügyfelem, Nyári Zsolt számára A BRFK alperessel szembeni személyiségi jogi perben azt dolgoztam ki, hogy a rendőrség nap mint nap törvénytelenül – mivel indokolatlanul – bilincsel meg embereket.

Bővebben...
 
AZ OTP ELLENI KÖZÉRDEKŰ KERESET EDDIGI SORSA
2013. március 05. kedd, 00:00

Amiképpen közérdekű keresetet dolgoztam ki és adtam be a Fővárosi Törvényszékre az UniCredit Bank ellen, természetesen megtettem ezt az OTP Bank-kal szemben is - a Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége nevében. Elvégre - ha igazak az erről szóló statisztikák - az összes devizában indexált hitel-állomány 40 százaléka van az OTP-nél. Ami a még mindig körülbelül 7.000.000.000.000.- azaz 7 ezer milliárd (!) forint teljes deviza-alapú hitel-állományból durván 2,8 ezer milliárd forintot jelent. Ennyi van tehát az OTP-nél. Ennek tekintélyes hányada a tét.

Bővebben...
 
KÖZÉRDEKŰ KERESET AZ UNICREDIT BANKKAL SZEMBEN
2013. február 09. szombat, 00:00

Azonban döbbenetes fordulat következett az ügyben.

Ám úgy gondolom, helyesebb, ha azt a korábban itt már megjelent összeállítás után közlöm. Ott találják hát.

Itt most az eredeti:

Másfél-két éve foglalkozom a deviza-elszámolású, vagy inkább devizában indexált hitelek dolgával. Azóta veszem nagyon komolyan ezt az ügyet, hogy találkoztam az XY családdal. Nagylányuknak akartak önálló lakást. 15 milliót vettek föl, a fedezet maga a lakás volt. Másfél évvel később jött a válság, a papa elveszítette a munkáját, a törlesztő-részletek viszont hatalmasat nőttek - nem bírták tovább fizetni. A Bank elvitte a lakást. És most 20 millióval tartoznak.

Bővebben...
 
TYIRITYÁN, A BETYÁRSEREG VEZÉRE ÉS A MAGYAR RENDŐRSÉG-ÜGYÉSZSÉG MEGÉRTŐ HOZZÁLLÁSA
2012. április 18. szerda, 00:00

2011 augusztusában a Magyar Sziget nevű „rendezvényen” Tyirityán Zsolt, a Betyársereg nevű paramilitáris, a Jobbik-kal bensőséges szövetségi viszonyt ápoló újnáci szervezet vezetője olyan kijelentésekre ragadtatta magát, amelyek – sokan úgy hittük – az elviselhetőség minden határát átlépték.

Bővebben...
 
PER A MAGYAR ÁLLAM ÉS A LEGFŐBB ÜGYÉSZSÉG ELLEN, A JOBBIK ÜGYÉBEN
2012. március 19. hétfő, 00:00

Vajnai Attilával és Nyári Zsolttal hármasban úgy döntöttünk, pert indítunk amiatt, hogy a Jobbik Magyarország létezésével nem szállnak szembe mindazok, akiknek pedig – a mi álláspontunk szerint – ez kötelessége lenne.

Bővebben...