Izgalmas jogi esetek

Blog

A JÓISTEN IRGALMAZZON ANNAK, AKI PERESKEDNI MER!

Elsőfokon elvesztettük pert – noha igazunk volt. Rossz ítélet született. Van ilyen, semmi baj, ezért van másodfok, majd ott reparálják a hibákat!

Az elsőfokú ítélet úgynevezett rendelkező részének vége így szólt: „Ez ellen az ítélet ellen ellen a kézbesítéstől számított 15 napon belül az X Törvényszékhez címzett, de az X Járásbíróságnál írásban, 3 példányban benyújtott fellebbezésnek van helye”.

Fellebbezésemet írásban, 3 példányban határidőn belül benyújtottam.

E fellebbezésemet azonban az első- és másodfokú bíróság hatálytalannak minősítette és elutasította, hivatkozva arra, hogy a Pp.-nek az elektronikus kapcsolattartás szabályozásáról szóló előírásai a jogi képviselővel eljáró félnek kötelezővé teszik a fellebbezésnek is elektronikus úton történő benyújtását.

Az erre hivatkozó elsőfokú végzéssel szembeni fellebbezésemben hivatkoztam arra, hogy a téves bírói tájékoztatás miatt adtam be ilyen módon a fellebbezést. Ha a bíróság azt írja, írásban, 3 példányban nyújtsam be azt, nem tehetem meg, hogy másképpen nyújtom be.

A másodfokú végzés ezt az elsőfokú tájékoztatást úgy minősítette, hogy „téves tájékoztatást nem tartalmaz”, mondván: „a Pp. 349/B. §-a értelmében az írásban történő kapcsolattartási egyik formája a papír alapú, a másik pedig az elektronikus kapcsolattartás”.

Felülvizsgálati kérelmet nyújtottam be. Amelyet a Kúria „hivatalból elutasított”, mivel e másodfokú döntés „nem az ügy érdemében hozott végzés”.

Ügyfelem érdekeit és az én jogi érveimet ugyan sem másodfokon, sem a Kúrián nem bírálták el, de ez szerintük így rendben is van.

 

Elérhetőségek

Dr. Kende Péter Ügyvédi Iroda
1133 Budapest Kárpát utca 7/b.

Mobil: 06-30-9412-676
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Create a Joomla website with Joomla Templates. These Joomla Themes are reviewed and tested for optimal performance. High Quality, Premium Joomla Templates for Your Site